Assistenttiharjoittelijoiden kesäkuulumiset

Kesän ajan toimistollamme työskentelee neljä assistenttiharjoittelijaa, jotka avustavat assistenttejamme ja tuuraavat heitä heidän kesälomiensa ajan. Kysyimme harjoittelijoilta, miten kesä on sujunut ja mitä vinkkejä he antaisivat pian aloittaville syksyn uusille assistenttiharjoittelijoille.

Miten kesä toimistolla on sujunut?

Kesä on mennyt oikein hyvin uutta oppiessa ja lomatuurauksista huolehtiessa. Erityisesti alkukesästä toimistolla riitti vipinää, mutta heinäkuussa kiire vaihtui rentoon kesäfiilikseen. Meitä työntekijöitä on myös aina silloin tällöin muistettu kesäisillä herkuilla, kuten marjoilla ja jäätelöllä.

Mikä kesätyössä on ollut parasta?

Parasta on ollut päästä tuuraamaan vakituisia assistentteja heidän lomaillessaan. Jokainen päivä on ollut erilainen ja tehtävää on riittänyt laidasta laitaan. Erityisesti toimeksiantotyöhön perehtyminen ja kokonaisuuksien hahmottaminen on ollut mielenkiintoista. Myös avuliaat työkaverit ovat huippu juttu!

Mikä kesätyössä on ollut haastavinta?

Haastavinta on ollut se, jos tuuratessa on saanut nopealla aikataululla työtehtäviä, joita ei ole aikaisemmin tullut vastaan. Silloin on pitänyt reagoida nopeasti ja pyytää muilta heti apua, että asiat saadaan hoidettua. Kiireisinä päivinä on myös ollut todella paljon tehtävää ja priorisointitaidon merkitys on korostunut.

Minkä vinkin antaisit syksyn uusille assistenttiharjoittelijoille?

Kannattaa olla oma-aloitteinen ja ottaa innokkaasti kaikenlaiset työtehtävät vastaan. Positiivinen asenne on tärkeä, ja jos tuntuu siltä, ettei osaa jotakin, ei kannata jäädä miettimään asiaa yksin, vaan pyytää heti apua muilta. Kun ottaa reippaan ”haluan oppia mahdollisimman paljon uutta” -asenteen, niin silloin jää paljon käteen. Kannattaa myös lähteä reippaasti mukaan kaikkeen mahdolliseen ja olla aktiivinen.