Kesäterveisiä KM-traineeltämme!

Elokuu on täällä ja on aika kysyä KM-traineeltämme heidän kesäkuulumisiaan sekä vinkit lähestyvään syyslukukauteen valmistautumiseen. Kysymyksiin vastasivat Saana, Hanna ja Amanda (kuvassa) Saaran nauttiessa kesälaitumista.

Miten kesä KM-traineenä on sujunut?

Erittäin hyvin! Kesällä KM-traineen työ on kokoaikaista, mikä mahdollistaa isompien projektien toteuttamisen ja koko tiimin välisen ryhmätyöskentelyn. Ryhmässä työskentely onkin KM-traineen työn suola: kesä sujuu mukavasti työskennellessä kollegojen kanssa yhteisiä terassilounaita unohtamatta. Meillä kaikilla on kuitenkin ollut kesän mittaan myös mahdollisuus pitää lomaa ja ladata akkuja kukin vuorollaan.

Millaisia juttuja olette hoitaneet?

Nyt kesällä olemme hoitaneet etenkin tietokantojen ja tietopankkien päivitystä, kirjastoinventaariota, oikeustapauskokoelmien järjestelyä ja uutiskirjeiden laatimista. Toki pyöritämme myös kesällä ympäri vuoden jatkuvia seurantoja, kuten uuden lainsäädännön seurantaa ja teemme tarvittaessa muuta selvitystyötä.

Onko KM-traineen työ erilaista kesällä kuin muina vuoden aikoina?

Ajoittaisia korkean prioriteetin selvityksiä tulee kesäisin vähemmän, joten kevääseen verrattuna kesällä on ollut hyvät mahdollisuudet hoitaa asioita, jotka muuten usein joutuvat väistymään kiireellisten selvitystöiden alta. Myös kesäinen marjabuffet siivittää työpäiviä aina mukavasti!

Mikä on ollut kesän ammatillinen kohokohta?

On hienoa huomata, kuinka yhdessä tiimin kanssa alkuun haastavilta tuntuvat selvitystyöt hoituvat lopulta onnistuneesti. Varsinkin selvitystehtävien myötä oppii myös paljon uutta – juridinen asiaosaaminen karttuu, erilaiset hakumetodit ja tietokannat tulevat tutuiksi ja kehitys paremmaksi tiimipelaajaksi on väistämätön.

Vinkit opiskelijakollegoille, miten voi parhaiten valmistautua lähestyvään syyslukukauteen?

Lukuvuoden tulevaan opintotarjontaan perehtymällä on helpompaa suunnitella lähestyvää syksyä ja laatia itselleen tavoitteet asioista, jotka haluaa saada tulevana lukukautena aikaiseksi. Kesästä kannattaa totta kai myös vielä nauttia niin kauan kuin sitä kestää – syksyyn on rattoisaa astua levollisella fiiliksellä!