Kerro kollegasta, osa II: Saana ja Maria

Saana ja Maria työskentelevät tiiviisti yhdessä KM-tiimissämme. Maria on alun alkujaan tullut Hannes Snellmanille vuonna 2008, ja toimii nykyisin kirjastonhoitajanamme.  Saana puolestaan aloitti KM Traineena toukokuun 2018 alussa. Yhteisen noin puolen vuoden aikana Saana ja Maria ovat ehtineet tutustua jo hyvin, ja vastaavat nyt toisistaan kysymykseen: “Mitä ominaisuutta ihailet kollegassasi?”. 

Maria Saanasta: “Saanalla on hieno kokonaisuuksien taju ja hyvät projektinhallintataidot. Tämä näkyy KM-tiimin arjessa muun muassa siten, että kiireellisten työtehtävien ilmaantuessa Saana osaa priorisoida asioita järkevästi ja miettiä, miten tehtävä jaetaan osiin ja miltä lopputuloksen pitäisi näyttää. Kun hän lisäksi on huolellinen ja rauhallinen ja viestintäkin on laadukasta, niin priimaa jälkeähän siinä yleensä tuppaa pukkaamaan.”

Saana Mariasta: “Arvostan Mariassa kaikkein eniten sitä, että häneltä saa aina apua, kun sitä tarvitsee. Hän jaksaa aina auttaa, vaikka saakin yleensä päivän aikana lukuisia erilaisia kysymyksiä ja tiedusteluita eri tahoilta. Marialla on myös hyödyllinen taito hallita niin laajoja ja monimutkaisia asiakokonaisuuksia kuin sirpaleistakin tietoa, minkä vuoksi hänellä on aina hallussa kokonaiskuva tiimissä tapahtuvista asioista. Seuraamme KM:ssä tiiviisti esimerkiksi erilaisten lainsäädäntöprosessien etenemistä, missä tästä Marian ominaisuudessa on myös todella paljon hyötyä. Marialla on myös käsittämätön tietotaito erilaisista tietokannoista ja niiden käytöstä sekä siitä, mistä kannattaa etsiä mitäkin tietoa. Olenkin oppinut häneltä todella paljon tiedonhausta trainee-jaksoni aikana. Maria on meidän KM-tiimin ”can do” –asenteella varustettu tuki ja turva, johon voi asiasta tai tehtävästä riippumatta aina luottaa.”