ASSOCIATE TRAINEENA IP & TECHNOLOGY -RYHMÄSSÄ

Minkälaisia toimeksiantoja IP & Technology -ryhmä tekee?
IP & Technology -ryhmä (Intellectual Property and Technology, Media and Telecommunications) työskentelee teknologiaan ja immateriaalioikeuksiin liittyvien toimeksiantojen parissa. Toimeksiantoihin kuuluvat erityisesti teknologiasopimukset, tietosuoja, lisensointi, riskienhallinta sekä oikeudenkäynnit immateriaalioikeus- ja IT-asioissa. Ryhmän juristit tekevät myös paljon yhteystyötä toimiston muiden ryhmien juristien kanssa, erityisesti M&A-toimeksiantoihin liittyen. Toimeksiantojen laajuus vaihtelee pienistä muutaman tunnin neuvonannoista laajoihin ja monimutkaisiin oikeudenkäynteihin tai sopimusjärjestelyihin. Ryhmässä työskennellään samanaikaisesti usean eri projektin parissa, ja työ onkin vaihtelevaa ja dynaamista.

Mitkä ovat traineen tehtävät IP & Technology -ryhmässä?
Trainee on kiinteä osa ryhmää ja traineen toimenkuva on hyvin lähellä vastavalmistuneen juristin toimenkuvaa. Trainee tekee IP & Technology -ryhmässä laajasti töitä kaikkien ryhmäläisten kanssa avustaen erilaisten selvitysten ja esitysmateriaalisen tekemisessä sekä asiakirjojen, sopimusten ja blogikirjoitusten luonnostelussa. Trainee tekee myös erilaisten dokumenttien käännöstarkastuksia ja osallistuu osana tiimiä kaikkeen ryhmän toimintaan viikkopalavereista seminaareihin. Traineen päätyökieli on englanti.

Minkä kokoinen IP & Technology -ryhmä on?
IP & Technology –ryhmässä Helsingin toimistossa on 15 henkeä; kaksi partneria, yksi managing associate, yksi counsel, kaksi senior associatea, kuusi associatea, yksi trainee sekä kaksi assistenttia. Ryhmä on viime vuosien aikana kasvanut paljon.

Mitä ominaisuuksia ryhmänne arvostaa traineessa ja traineeta rekrytoidessaan?
Traineessa arvostetaan erityisesti oma-aloitteisuutta sekä kykyä omaksua uusia asioita ja myös tehdä itsenäisiä toimeksiantoihin liittyviä selvityksiä. IP & Technology -ryhmässä arvostetaan ”outside the box” –ajattelua ja aitoa kiinnostusta teknologiaa ja immateriaalioikeuksia kohtaan. Opintomenestys sekä relevantti työkokemus luonnollisesti auttavat työtehtävissä menestymisessä, mutta myös traineejakson aikana trainee tulee oppimaan paljon. Traineen tarkkuus ja huolellisuus ovat edellytyksiä menestyksekkään traineejakson onnistumiselle.