MASTERCLASS

Oletko joskus pohtinut, mitä hyötyä on opiskella oikeustieteellisessä aine- tai perusopintotenttejä? Tai miettinyt, miten tiedekunnan oppeja sovelletaan liikejuridiikan maailmassa? Masterclass by Hannes Snellman antaa vastauksia näihin kysymyksiin.

Masterclass by Hannes Snellman on sarja vuorovaikutteisia ja vapaamuotoisia iltatilaisuuksia, joissa Hannes Snellmanin kokeneet asianajajat ja lakimiehet esittelevät liikejuridiikkaa käytännön ongelmien kautta ja johdattavat teorian hyödyntämiseen päivittäisessä työssä. Masterclass on tarkoitettu oppimistyökaluksi ja auttamaan opiskelijoita siirtämään kaupallisen juridiikan pykälät käytäntöön.

Masterclass järjestetään tiloissamme osoitteessa Eteläesplanadi 20, 7. krs ja tilaisuuksiin mahtuu 30-50 oikeustieteiden opiskelijaa tapahtumasta riippuen. Asiaohjelman jälkeen tilaisuudet jatkuvat vapaamuotoisen keskustelun sekä tarjoilun merkeissä. Lisätietoja: Sara Tyynysniemi, sara.tyynysniemi@hannessnellman.com, puh: 09 2288 4445.

Masterclass-tilaisuudet

2019

Money, money, money – Masterclass goes Finance
Masterclass goes Financessa osallistujat pääsevät tutustumaan rahoitusjuristin arkeen sekä rahoitusjärjestelyihin käytännössä kuvitteellisen rahoitustransaktion parissa. Tässä case-harjoituksessa osallistujien tukena toimivat Hannes Snellmanin rahoitusryhmän juristit, joiden kanssa on mahdollista sparrailla käytännön kysymyksistä. Kuten tapana on, kun rahoitustransaktio saadaan onnistuneesti closattua, päästään yhdessä nauttimaan perinteiset closing-skumpat.
Luennoitsijat: Antti Alanko, Mari Miettinen, Pauliina Sutinen ja Valerie Wårvik

Snelltech goes Masterclass – pitchausharjoitus opiskelijoille
Snelltech goes Masterclassissa tiimit pääsevät innovoimaan esimerkiksi uusia konsepteja tai työkaluja oikeusteknologiaan pohjaten eri oikeudenaloille ja praktiikkaryhmille sekä sen jälkeen harjoittelemaan pitchaustaitojaan kun ideat esitellään. Tiimien tukena ovat Hannes Snellmanin juristit, jotka sparrailevat eri oikeudenalojen mahdollisista tarpeista ja valmentavat pitchaamiseen.
Luennoitsijat: Antti Antikainen ja Emma Swahne

2018

“Väite virheellinen, vaatimus perusteeton” – välimiesmenettelyn ovien takana
Hannes Snellmanin riitajuristit ottivat toisistaan mittaa simuloidussa välimiesmenettelyssä, jossa tapaus oli kuvitteellinen mutta tilanne aito.
Luennoitsijat: Kimmo Heikkinen, Tiia Heikkinen, Minja Jantunen, Olli Mäkelä, Tuuli Pikkarainen, Ina Rautiainen ja Matti Tyynysniemi

2017

“You are fired” – YT-menettelyn sudenkuopat
Tilaisuudessa käsiteltiin yhteistoimintamenettelyn kulkua simuloidun YT-neuvottelun kautta ja avattiin työoikeusjuristin arkea asianajotoimistossa.
Luennoitsijat: Johanna Haltia-Tapio, Anders Bygglin, Jussi Talvitie, Karoliina Koto, Marta Kauppinen, Julia Parikka

The Raid – Kilpailuviranomaisen yllätystarkastuksesta tuomioistuimeenTilaisuudessa keskityttiin kilpailuviranomaisen yllätystarkastukseen kartelliepäilyssä ja käytiin käytännönläheisesti läpi sen ja sitä seuraavien viranomais- ja tuomioistuinprosessien eri vaiheita.
Luennoitsijat: Toni Malminen, Sebastian Wiik, Anette Laulajainen

2016

”Luksushotelli huippusijainnilla” – Kiinteistökohteen Due Diligence
Tilaisuudessa osallistujat pääsivät tutustumaan kiinteistökohteen Due Diligence -tarkastukseen kuvitteellisen hotellitransaktion merkeissä.
Luennoitsijat: Tapio Teräkivi, Kaisa Mansikkamäki, Antti Antikainen, Katja Heikkinen, Tuuli Pikkarainen, Ninja Heikkilä

Šakki, matti — tuomio ja muutoksenhaku
Tilaisuudessa käsiteltiin oikeudenkäynnin sääntöjä simuloidun hovioikeuskäsittelyn avulla.
Luennoitsijat: Lotta Hemmi, Heikki Huhtamäki, Mirva Näsi, Matti Tyynysniemi

2015

”Tarjouksenne hylätään tarjouspyynnön vastaisena” – Julkisten hankintojen juridisia ongelmia
Julkisten hankintojen arvo lähentelee viidesosaa Suomen bruttokansantuotteesta. Suuri osa juristeista joutuu joko julkisyhteisöjen tai yritysten edustajana tai asiamiehenä ottamaan kantaa julkisiin hankintoihin liittyviin kysymyksiin. Illan aikana käytiin läpi simuloidun tarjouskilpailun kautta hankintamenettelyn vaiheet ja niiden yhteydessä tavallisimmin esiin nousevat oikeudelliset kysymykset.
Luennoitsijat: Mika Pohjonen, Toni Malminen

Šakki, matti ja oikeudenkäynti – Prosessioikeuden perusteet riitajuristin näkökulmasta
Tilaisuudessa käsiteltiin oikeudenkäynnin sääntöjä simuloidun oikeuskäsittelyn avulla.
Luennoitsijat: Niklas Lindström, Heikki Huhtamäki, Matti Tyynysniemi

The Raid – kilpailuviranomaisen yllätystarkastuksesta tuomioistuimeen
Tilaisuudessa keskityttiin kilpailuviranomaisen yllätystarkastukseen kartelliepäilyssä ja käytiin käytännönläheisesti läpi sen ja sitä seuraavien viranomais- ja tuomioistuinprosessien eri vaiheita.
Luennoitsijat: Katja Jaakkola, Toni Malminen, Sebastian Wiik

2014

Osakeyhtiön sooloilijat kuriin – Miten päättömät päätökset saadaan kumottua?
Tilaisuudessa käsiteltiin osakeyhtiön toimivaltarajoja ja niiden ylityksiä käytännön ongelmatilanteiden kautta.
Luennoitsijat: Sonja Siggberg, Micaela Thorström

”Hei, laaditko meille tällaisen sopimuksen…”
Tilaisuudessa tarkasteltiin case-lähtöisesti liike-elämän sopimusten laadintaa sekä yleisimpien ehtojen käyttöä ja ongelmakohtia.
Luennoitsijat: Ilkka Osanen, Jesper Kostiainen

Šakki, matti ja oikeudenkäynti – Prosessioikeuden perusteet riitajuristin näkökulmasta
Tilaisuudessa kerrattiin liikejuridiikan oikeudenkäyntitavat käytännöllisin ja mieleen painuvin esimerkein.
Luennoitsijat: Kimmo Heikkinen, Anna-Maria Tamminen, Heikki Huhtamäki