MÖJLIGHETER FÖR JURIDIKSTUDERANDE

Vill du få en ovärderlig inblick i arbetet på en nordisk affärsjuridisk advokatbyrå? Är du engagerad, serviceinriktad och positiv? Då tror vi att du passar utmärkt hos oss. Vi söker ständigt ambitiösa juridikstudenter som vill satsa på sin framtida karriär och det här är din chans att få en inblick i hur det är att arbeta på Hannes Snellman redan under studietiden.

Vi ser våra studentmedarbetare som framtida biträdande jurister. Det är därför vanligt att våra studentmedarbetare börjar som exempelvis Evening Receptionists för att därefter fortsätta som Evening Legal Assistants, Summer Trainees och slutligen bli anställda som Associates hos oss. Det är naturligtvis inte ett krav att ha arbetat hos oss under studietiden, även om det är en fördel om man har arbetat tillsammans med oss och lärt känna vårt team.

Här kan du läsa mer om vad vi har att erbjuda dig!

Law Student Trainee

Vi på Hannes Snellman kan som enda byrå i Sverige stolt presentera vårt Law Student Trainee Programme (LSTP) där du som student erbjuds värdefull arbetslivserfarenhet redan under studietiden. LSTP vänder sig till dig som har avslutat termin fem på juristprogrammet och som längtar efter att på heltid under fyra månader få prova på livet på en av de mest framstående affärsjuridiska byråerna i Sverige och Norden. Detta ger dig dels en ovärderlig inblick i hur det är att arbeta med oss, dels ett försprång i din kommande karriär.

Under din traineeperiod får du lära dig hur vi arbetar med våra svenska och internationella klienter. Du arbetar självständigt såväl som i team och din handledare ger dig praktisk vägledning i arbetet. Som trainee hos oss kommer du även att delta i vårt interna utbildningsprogram Hannes Academy, där regelbundna kurser inom relevanta affärsjuridiska områden erbjuds, liksom en inblick i andra aktuella ämnen som till exempel blockchain. Sammantaget kommer du att få kunskaper, färdigheter och kontakter som är oerhört värdefulla på vägen till att bli en framgångsrik jurist.

Traineetjänsten är avlönad med 20 000 kronor i månaden.

Evening Legal Assistant

Som Evening Legal Assistant hos oss erbjuds du en varierad tjänst där du får möjlighet att arbeta med flera olika arbetsgrupper och bredda ditt kontaktnät.

I rollen som Evening Legal Assistant stödjer du våra klienter, jurister och supportpersonal i diverse juridiska och administrativa uppgifter. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är bland annat att korrekturläsa, upprätta och granska dokument och avtal, upprätta enklare rättsutredningar, formatera dokument, hantera myndighetskontakter samt vara behjälplig vid större kopierings- och skanningsprojekt i vårt vaktmästeri.

Du arbetar extra på timbasis 1-2 kvällar i veckan, vanligtvis under arbetstiderna 15.30 – 20.00 måndag till torsdag och 14.00 – 18.00 på fredagar. Dagarna delas upp i samråd med övriga kvällsassistenter och schemaläggs i förväg.

Evening Legal Assistants rekryteras vanligtvis från våra andra studenttjänster, samtidigt som många andra studenttjänster rekryteras härifrån. För att vara aktuell för den här tjänsten har du studerat minst tre terminer på juristprogrammet

Evening Receptionist

Som Evening Receptionst hos oss erbjuds du en spännande och unik start på karriären.

I rollen som Evening Receptionist stödjer du klienter, jurister och supportpersonal i receptionen och konferensen. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är bland annat att välkomna och ta emot besökare, svara i telefon och vidarebefordra samtal, hantera bokningar av konferenslokaler samt förbereda mötesrummen.

Du arbetar extra på timbasis 1-2 kvällar i veckan med arbetstiderna 14.30 – 19.00.

Evening Receptionists börjar vanligtvis i augusti eller januari. Den här tjänsten är du välkommen att söka till redan under termin ett.

Summer Trainee

Hannes Snellmans Summer Trainee Programme erbjuder dig som student möjlighet att redan under studietiden få uppleva vardagen på en framstående nordisk affärsjuridisk advokatbyrå. Som Summer Trainee får du delta i spännande och unika projekt och lära dig hur vi arbetar med både svenska, nordiska och internationella klienter.

Arbetet präglas mycket av teamwork och du får arbeta med varierande uppgifter i ett nära samarbete med flera av branschens vassaste jurister och experter.

Vårt Summer Trainee Programme är hela 8-10 veckor långt för att du som student verkligen ska få chansen att lära känna oss och hur vi arbetar, men även visa dina kunskaper och färdigheter.

Thesis Trainee

Som Thesis Trainee hos oss får du en ovärderlig inblick i hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå och ett försprång i din kommande karriär. Som uppsatspraktikant tilldelas du en handledare som guidar dig genom ditt praktikarbete och som kommer bistå dig i ditt uppsatsskrivande. Du kommer även ha tillgång till våra informationstjänster såsom databaser, bibliotek och tidskrifter för att färdigställa din uppsats. Vi erbjuder individuella lösningar för uppsatspraktik och är flexibla gällande startdatum. Vanligtvis pågår praktikperioden under 8 till 10 veckor.

Din möjlighet

Det här är din chans att få lära känna oss och vi dig! Du kan söka ovan tjänster när de annonseras ut eller så skickar du in en öppen ansökan när som helst. Vi är alltid öppna för att träffa spännande människor som kan bli våra kollegor. Alla tjänster hittar du via Vacant positions under sektionen Careers på www.hannessnellman.com.

Kontakta oss

Annie Tillmo

Mobil: +46 760 000 010
annie.tillmo@hannessnellman.com