MÖJLIGHETER FÖR JURIDIKSTUDERANDE

Det här är din chans att få en inblick i hur det är att arbeta på Hannes Snellman redan under studietiden. Vi söker ambitiösa juridikstudenter som vill satsa på sin framtida karriär! Är du engagerad, serviceinriktad, positiv och vill få en ovärderlig inblick i arbetet på en nordisk affärsjuridisk advokatbyrå? Då tror vi att du passar utmärkt hos oss.

Vi ser våra studentmedarbetare som framtida biträdande jurister och kollegor. Det är därför vanligt att våra studentmedarbetare börjar exempelvis som Evening Receptionists för att därefter fortsätta som Evening Legal Assistants, Summer Trainees och slutligen bli anställda som Associates hos oss. Samtidigt är det naturligtvis inte ett krav att ha arbetat hos oss under studietiden, även om det är en fördel om man har arbetat tillsammans med oss och lärt känna vårt team.

Hannes Snellman erbjuder även studenter den unika möjligheten att delta i vårt Law Student Trainee Programme. Som Law Student Trainee får du möjlighet att arbeta heltid hos oss under en termin för att testa på hur det verkligen är att arbeta som junior jurist på Hannes Snellman. Längre ner kan du läsa mer om vad vi kan erbjuda dig!

Law Student Trainee

Vi på Hannes Snellman kan som enda byrå i Sverige stolt presentera vårt Law Student Trainee-program (LSTP) där du som student erbjuds värdefull arbetslivserfarenhet redan under studietiden. LSTP vänder sig till dig som har avslutat termin fem på juristprogrammet och som längtar efter att få prova på livet på en av de mest framstående affärsjuridiska byråerna i Sverige och Norden. Hos oss arbetar du heltid under fyra månader och får en ovärderlig inblick i hur det är att arbeta med oss och ett försprång i din kommande karriär.

Under din traineeperiod arbetar du tillsammans med professionella, kompetenta och trevliga kollegor och lär dig hur vi arbetar med våra svenska och internationella klienter. Du arbetar självständigt såväl som i team och din handledare ger dig praktisk vägledning under tiden tillsammans med oss. Som trainee hos oss kommer du att delta i vårt interna utbildningsprogram, Hannes Academy, där regelbundna kurser inom relevanta affärsjuridiska områden och Legal English erbjuds. Sammantaget kommer du att få kunskaper, färdigheter och kontakter som kan vara oerhört värdefulla på vägen till att bli en framgångsrik jurist. Traineetjänsten är avlönad med 20 000 kronor i månaden.

Evening Receptionist och
Evening Legal Assistant

Som Evening Legal Assistant och Evening Receptionist hos oss erbjuds du en spännande och unik start på juristkarriären.

I rollen som Evening Legal Assistant kommer du att stödja våra klienter, jurister och supportpersonal i diverse juridiska och administrativa uppgifter. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är bland annat att korrekturläsa, upprätta och granska dokument och avtal, upprätta enklare rättsutredningar, formatera dokument, hantera myndighetskontakter samt vara behjälplig vid större kopierings- och skanningsprojekt i vårt vaktmästeri. Vi erbjuder dig en varierad tjänst där du får möjlighet att arbeta med flera olika arbetsgrupper och bredda ditt kontaktnät.

Du arbetar extra på timbasis 1-2 kvällar i veckan, vanligtvis under arbetstiderna 15.30 – 20.00 måndag till torsdag och 14.00 – 18.00 på fredagar. Dagarna delas upp i samråd med övriga kvällsassistenter och schemaläggs i förväg.

Som Evening Receptionist kommer du att stödja klienter, jurister och supportpersonal i receptionen och konferensen. De vanligt förekommande arbetsuppgifterna är att välkomna och ta emot besökare, svara i telefon och vidarebefordra samtal, hantera bokning av konferenslokaler samt förbereda mötesrummen. Du arbetar extra på timbasis 1-2 kvällar i veckan med arbetstiderna 14.30 – 19.00.

Evening Receptionists börjar vanligtvis i augusti eller januari och den här tjänsten är du välkommen att söka till redan under termin 1. Evening Legal Assistants rekryteras vanligtvis från våra andra traineetjänster och för att vara aktuell för den här tjänsten har du studerat minst tre terminer på juristprogrammet.

Summer Trainee

Hannes Snellmans Summer Trainee Programme erbjuder dig som student möjlighet att redan under studietiden få uppleva vardagen på en framstående nordisk affärsjuridisk advokatbyrå. Som Summer Trainee får du delta i spännande och unika projekt och lära dig hur vi arbetar med både svenska, nordiska och internationella klienter.

Arbetet präglas mycket av teamwork och du får arbeta med varierande uppgifter i ett nära samarbete med flera av branschens vassaste jurister och experter.

Vidare är vårt Summer Trainee Programme hela 8-10 veckor långt för att du som student verkligen ska få chansen att lära känna oss och hur vi arbetar, men även visa dina kunskaper och färdigheter.

Thesis Trainee

Som Thesis Trainee hos oss får du en ovärderlig inblick i hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå och ett försprång i din kommande karriär. Som uppsatspraktikant tilldelas du en handledare som guidar dig genom ditt praktikarbete och som kommer bistå dig i ditt uppsatsskrivande. Du kommer även ha tillgång till våra informationstjänster såsom databaser, bibliotek och tidskrifter för att färdigställa din uppsats. Vi erbjuder individuella lösningar för uppsatspraktik och är flexibla gällande startdatum. Vanligtvis pågår praktikperioden under 8 till 10 veckor.

Din möjlighet

Detta är din chans att få jobba hos oss! Du kan söka tjänsterna ovan när de ligger ute. Eller så skickar du in en öppen ansökan när som helst. Vi är alltid öppna för att träffa spännande människor som kan bli en av våra kollegor. Alla tjänster hittar du via Vacant positions under sektionen Careers på www.hannessnellman.com.

Kontakta oss

Annie Tillmo

Mobil: +46 760 000 010
annie.tillmo@hannessnellman.com